Damesploeg

Damesploeg

Het fietsseizoen gaat binnenkort weer van start en bij deze doen de fietsende dames van TWC de Kachelders een oproep aan alle vrouwen die regelmatig op hun fiets een toertocht maken. Het doel hierbij is om met een grotere groep samen te fietsen, waarbij sportiviteit en gezelligheid voorop staat. Daarnaast is er aandacht voor fietstechnische aspecten, zoals op kop fietsen, doordraaien, juiste trapfrequentie en juiste verzet.

Er wordt op 3 dagen in de week gefietst (dinsdagavond, vrijdagochtend en zondagochtend) waarbij men het moment kan kiezen waarop men meefietst. Dit kunnen dus ook wisselende dagen zijn. De start vindt plaats op de Plaza in Heeswijk-Dinther of op de splitsing Kaathoven-Brugstaat in Vinkel. Er wordt gemiddeld twee uurtjes gefietst met afstanden tussen de 40 en 60 km.

Van de dames wordt een goede basisconditie verwacht en dat men in bezit is van een racefiets. Een beetje ervaring is handig, maar het tempo zal zeker in het begin aangepast worden, zodat iedereen met de groep mee kan. Men kan vrijblijvend enkele keren meefietsen om de sfeer te proeven. TWC de Kachelders is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) en biedt middels het lidmaatschap van de club diverse voordelen, zoals korting op deelname aan toertochten.

Voor meer informatie kun je het contactformulier invullen.


Kachelders - Heeswijk-Dinther Stoere vrouwen op de fiets