TWC de Kachelders

Fietsen in clubverband is veel leuker dan fietsen alleen en heeft vele voordelen: een jaarlijks vastgesteld fietsprogramma met vaste tijden, afwisselende fietsvriendelijke routes, vervoer naar andere startplaatsen wordt geregeld, bij pech is er ruim voldoende deskundige hulp voorhanden en heb je een wat mindere dag dan kun je in de groep “op adem” komen, want ons motto is “samen uit, samen thuis”

Kachelders Team foto 2019

De doelstelling van de Kachelders is om in de periode van maart tot oktober in clubverband trainings-,club-, en georganiseerde toertochten te fietsen. Hiervoor maakt het bestuur, ondersteund door 2 leden en ideeën uit de jaarvergadering, een fietsagenda.

De winterperiode van november tot februari wordt door de leden zelf een MTB Kalender gemaakt. De vertrekplaats voor trainingen, clubtochten en georganiseerde tochten is vanaf De Plaza in Heeswijk-Dinther. Elke woensdagavond in het seizoen wordt er getraind.

Er wordt op gefietst met een A-groep en een B-groep, waarbij gemiddeld de snelheid van A-groep wat hoger ligt. Mocht je niet mee kunnen/willen met een georganiseerde tocht, dan kan er ten alle tijden vanaf 8.30 uur Plaza gestart worden voor een eigen tocht in de omgeving.


berne abdij kacheldertoetocht

Berne Abdijbier Kachelders Toer - Zondag 11 juni 2023

Berne Abdij Kachelders Toer 2023 met vele vernieuwingen. Er is keuze uit 3 afstanden geschikt voor de wielrenners en sportieve fietsers. De route gaat van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther langs dorpen zoals Venhorst, Handel, Stiphout, Olland weer terug naar het proeflokaal van de Abdij waar u onder het genot van een Abdijbier kunt nagenieten van uw sportieve prestatie.

De pauzeplaats voor de 75km en 105km is het Grotel's Genieten in Bakel. Voor de route van 40km is geen pauzeplaats afgesproken. De route bevat hoofdzakelijk vlakke verkeersluwe asfaltwegen. De tochten van 105km en 75km worden middels GPX op eigen navigatie gereden, de 40km is wel uitgepijld. De route is geheel vernieuwd met een mooie nieuwe pauzeplaats nabij de Grotelsche Heide.

Iedere inschrijving krijgt een lot voor de Berne Abdijbier loterij.

De route is grotendeels vernieuwd.

Foto's BAKT 2023

Pastoor Joost Jansen

Fiets Fietserszegening 2023

Pastoor Joost Jansen opent op 5 maart 2023 het fietsseizoen en zegent de fietsers tijdens onze traditionele fietszegening.

Vanaf 8:30 staat de koffie/thee klaar.
De fietszegening is om 9:00.

Foto's fietszegening 2022

GPX routes 2023

Fietszegening 2023 - Route 25 KM

Fietszegening 2023 - Route 40 KM

Fietszegening 2023 - Route 60 KM

Camiel Bissels

In memoriam Camiel Bissels - 06 juli 2020

Gisteren was een waardig Kachelders afscheid van ons wielermaatje Camiel Bissels.

Wij herinneren Camiel als een vrolijke optimistische wielermaat die positief in het leven stond. Een fietser die lekker met zijn hobby bezig was en onze club voorzag van mooie tochten. Overal kende hij de weg. Een fijne vent waar je ook graag langs zat in het peloton.

Ondanks de diagnose ALS bleef Camiel positief en wilde hij zo lang mogelijk genieten van het fietsen met de club. Eerst heeft Camiel zijn eigen racefiets laten aanpassen om zo lang mogelijk solo te fietsen. Toen dat niet meer lukte, ging hij achter op de racefietstandem geleend van de stichting “ALS op de weg”, daarna volgde een Hase pino tandem. Aansluitend nog samen met Mari en Frans op de duofiets van stichting “Samen Sterk” om wekelijks een tochtje te maken. Wij zijn Mari en Frans hier ontzettend dankbaar voor. Zo kon Camiel toch nog genieten van het samen op pad zijn.

Ondanks de fysieke beperkingen was Camiel nog altijd in voor een geintje.

We zullen Camiel gaan missen en nooit vergeten.

“Vier het Leven” is het motto van Camiel.

Het bestuur


GPX Toertochten

Training

Overige tochten

Wil je een keer vrijblijvend meerijden?

Dat kan. Kom een keer langs tijdens een training op woensdag of rij een clubtocht mee op zondag. Er is altijd een start mogelijkheid en je kunt aansluiten bij de groep die het beste bij jouw niveau past.

Je kunt maximaal tweemaal meerijden alvorens lid te worden. Wil je direct lid worden? Vul dan het aanmeldingsformulier in.

TWC Kachelders - Strava